Even voorstellen: Yuen K. Ng

Even voorstellen: Yuen K. Ng

Mijn naam is Yuen Keong Ng. Ik ben in 1961 geboren en getogen in de Nieuwmarktbuurt. Na het behalen van mijn VWO B diploma aan het Amsterdams Lyceum ben ik aan de UvA afgestudeerd in de sterrenkunde. In 1994 ben ik in Leiden gepromoveerd als sterrenkundige. Na een carrière als wetenschappelijk onderzoeker en calibratiedeskundige bij TNO ben ik werkzaam geworden als docent wis- en natuurkunde. Ik heb met name veel ervaring opgedaan binnen het voortgezet speciaal onderwijs voor havo en vwo leerlingen. Ik ben al meer dan 10 jaar actief in het voortgezet onderwijs en ik geef tegenwoordig wiskunde-, NLT en informaticales op de Open Schoolgemeenschap Bijlmer.

Na een aantal jaren in Parijs en Padua als post-doctoraal onderzoeker gewerkt te hebben, woon ik sinds 1999 in de omgeving van het Winkelcentrum Gelderlandplein. Ik was van 2005 tot 2010 duoraadslid in diverse gemeenteraadscommissies. Ik vind dat Amsterdam een representatief bestuur nodig heeft dat mensen uit verschillende geledingen verbindt. Ik ben lijsttrekker voor de gebiedscommissie Buitenveldert/Zuidas voor SAMEN Alle Mensen Één Nederland (afgekort SAMEN). Samen met Frits Koppers (lijsttrekker Pijp/Rivierenbuurt) was ik aan het werk voor Zuid.

De kernpunten voor SAMEN zitten in welzijnsvraagstukken voor jong en oud. Hoe zorg je dat het beleid voor de nieuwe groep jonge gezinnen samenhangend uitgevoerd kan worden met de toenemende vergrijzing binnen een ouderen vriendelijke stad. Hoe voorkom je dat mensen in eenzaamheid ouder worden? Hoe verbind je de jonge en oudere generatie met elkaar?

Verder heeft de bevordering van veiligheid in en rondom de buurt onze aandacht door goede straatverlichting met veilige fiets- en wandelroutes, goed onderhouden groen en een snelle afhandeling van constateringen over onveilige situaties.

Gebiedscommissies zijn nodig om de puntjes op de i te zetten bij de uitvoering van het door de gemeenteraad ingezette beleid. Ideeën en vragen zijn altijd welkom om te zorgen dat verbeteringen, opknapbeurten en de veiligheid van buurten een vanzelfsprekendheid zijn en niet pas na een indringend verzoek worden uitgevoerd.

SAMEN in de gebiedscommissie invulling geven aan wat ons en de buurt bindt! SAMEN is hoe wij Amsterdam zijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: