Voor SAMEN

Voor SAMEN

De laatste tijd hebben de oprichters hard gewerkt aan de nieuwe politieke partij SAMEN. Het was moeilijk om als initiatiefnemers van de oprichters van de Partij van de Ouderen afscheid te nemen, maar niet nagekomen beloftes eisen hun tol als je na de verkiezingen van 2014 merkt dat de deur op slot is gegooid en je geen zeggenschap hebt. Maar als leden van de 50plus partij, die de oprichting van een eigen lokale partij nadrukkelijk toestond en sommige van hun leden via een email ook opgeroepen hebben om dit te doen, wil je openlijk geen ruzie onder elkaar maken. Dit is ook lange tijd goed gegaan, mede omdat de 50plus partij te kennen gaf aan de gemeenteraadsverkiezingen in 2018 mee te doen.

Frits Koppers was ondertussen penningmeester geworden van het 50plus bestuur Noord-Holland. Hij voerde namens de PvdO bestuurscommissie fracties de onderhandelingen om gezamenlijk met de 50plus partij op te trekken waarin voorop stond dat de ervaring van de zittende bestuurscommissieleden leidend zou worden in de gemeenschappelijk samen te stellen lijst. Dit proces leek goed te gaan totdat de 50plus partij begin oktober via een voorlopige kandidatenlijst te kennen gaf meer te zien in een coup met onervaren mensen in de top van de lijst en de ervaren mensen op een onverkiesbare plaats. Zo ga je niet met je leden om en je bestempelt ze zeker niet dédain in een krantenbericht als “van dit soort”. Dit betekende voor ons dat het tijd was om ons lidmaatschap te beeindigen en na beraad door te gaan met een nieuwe partij die meer open en ruimhartige denkbeelden erop na zal houden.

We hebben door de late oprichting van de partij op 8 november enige achterstand opgelopen in de uitvoering, maar we zijn overtuigd dat we alles op tijd klaar zullen hebben. De website begint meer en meer op orde te komen en het wordt nu tijd om niet alleen het verkiezingsprogramma maar ook de kandidatenlijsten voor de gebiedscommissies en gemeenteraad op orde te gaan brengen.

Dit bericht is tevens ook een test hoe we berichten via de website www.amsterdamsamen.nl kunnen pushen naar facebook of zelfs twitter (hele korte tekst, wellicht moeten we daar een aparte blog voor maken).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: